Dirk Arthur ialah Kucing Las Vegas dengan 10 Nyawa
toto

Dirk Arthur ialah Kucing Las Vegas dengan 10 Nyawa

Dirk Arthur merancang untuk membawa kucing eksotik kembali ke pentas Las Vegas secara bersendirian. Menurut Las Vegas Review-Journal, bekas tajuk utama Strip itu menyasarkan untuk melancarkan semula rancangan “Dirk Arthur’s Wild Magic” dalam pentas 245 tempat duduk di Notoriety Live di Fremont Street’s Neonopolis.

Ahli silap mata Dirk Arthur membuat persembahan dengan harimau bintang salji dalam foto tidak bertarikh dari tapak webnya.
Ahli silap mata Dirk Arthur membuat persembahan dengan harimau bintang salji Keluaran SDY dalam foto tidak bertarikh dari tapak webnya. (Imej: dirkarthurmagic.com)
Pertunjukan itu akan menampilkan harimau putih dan oren, harimau bintang salji dan kucing hutan. Tiada tarikh pembukaan telah diumumkan.

Selepas berehat panjang dari membuat persembahan kerana Covid-19 membatalkan beberapa pekerjaan, saya teruja untuk pertunangan Vegas yang lain,” kata Arthur kepada John Katsilometes dari RJ . “Saya akan memberi lebih tumpuan kepada pendidikan tentang memelihara hidupan liar berbanding sebelum ini, kerana ini telah menjadi keghairahan yang menyeluruh selama ini.”

“Sebahagian daripada pendapatannya” akan didermakan untuk melindungi haiwan di alam liar, kata artikel itu.

Anjakan kucing-astrofik
Pertunjukan haiwan perlahan-lahan tidak mendapat sambutan kerana peralihan budaya ke arah kebajikan dan pemuliharaan haiwan.

Rentak peralihan budaya itu dipercepatkan pada tahun 2003 selepas Roy Horn didera di atas pentas oleh seekor harimau putih 13 tahun selepas pertunjukan Siegfried & Roy di The Mirage. Serangan itu bukan sahaja menamatkan karier Togel Singapore duo popular itu malah menyebabkan dunia mempersoalkan keselamatan dan moral menampilkan haiwan liar sebagai hiburan.

Pada tahun 2017, peralihan yang sama telah membantu menutup Ringling Brothers Bros. dan Barnum & Bailey Circus, hiburan utama kanak-kanak sejak 1871 — walaupun filem besar paling terkenal di dunia telah mengumumkan rancangan untuk kembali, tanpa haiwan, pada 2023.

Kisah Lelaki Harimau
“Sihir Liar Dirk Arthur” telah pun menjalani sembilan nyawa. Ia memulakan kerjaya pada tahun 1997 dalam “Jubilee” di Bally’s, kemudian melompat ke Silverton, Plaza, Tropicana, O’Sheas, Harrah’s di Reno dan Laughlin, dan Riviera beberapa bulan sebelum hotel itu ditutup pada 2015.

Pertunjukan itu membuat persembahan di tempat kesembilannya, Westgate, selama lima bulan pada 2017 dan 2018, tetapi tanpa haiwan. Sebelum dibuka, Arthur menconteng rancangan untuk menampilkan harimau bintang salji, kucing hutan, burung dan itik. Arthur menyalahkan batasan ruang pada masa itu, walaupun sebelum ini dia pernah membuat persembahan di bilik pameran yang lebih kecil.

Kumpulan hak asasi haiwan secara aktif membantah rancangan itu dan mendakwa kemenangan apabila kucing-kucing itu dikeluarkan.

Seorang lagi ahli silap mata, Jay Owenhouse, telah cuba melancarkan pertunjukan yang menampilkan tiga harimau dalam khemah lima tingkat di Las Vegas sejak sekurang-kurangnya 2020. Walaupun pesuruhjaya daerah pengeluaran macau meluluskan lokasi di belakang Teluk Mandalay, rancangan itu telah dibatalkan apabila tanah itu dirampas. .

Pada Januari 2022, Owenhouse telah menarik balik permintaan kedua untuk mencari rancangannya di belakang Sahara. Itu selepas dia dilaporkan mengetahui bahawa kakitangan daerah menentangnya.

Jika visi Arthur berjalan seperti yang dirancang, “Wild Magic” akan debut di Notoriety Live bersama produksi drag (“Faaabulous The Show & Drag Brunch”), pertunjukan lelaki (“Aussie Heat”) dan satu lagi pertunjukan silap mata (Vinny Grosso “Totally Mental ”).

“Ia jauh berbeza daripada ’97, apabila Arthur mempesonakan penonton dalam ‘Jubilee,'” tulis Katsilometes. “Dia akan mendapat keputusan, dengan cepat, pada 2022.”